Prokopské údolí aneb po stopách trilobitů a příběhů Jaroslava Foglara, srpen 2021

17.08.2021

Prokopské údolí aneb po stopách trilobitů a příběhů Jaroslava Foglara, srpen 2021
Prokopské údolí 2021

Po 11 letech od poslední fotoakce z Prokopského údolí jsme se vydali tentokráte po delší, téměř 9km trase – z Řeporyjí do Hlubočep. Zcela zásadní se ukázala první polovina pochodu docela zajímavou přírodou, mezi skalisky a se zjevným odkazem na Joachima Barranda, trilobity, ale i příběhy Jaroslava Foglara. Druhá polovina nebyla už tak zajímavá, neboť ubylo přírody, přibylo asfaltových chodníků, ale hlavně jsme tuto část navštívili již několikrát. Velmi netradiční bylo také setkání s vážkou, trpělivě sedící v přítmí keře, takže bohužel bez rozumné možnosti ji vyfotit.

Zakončení mělo být v pizzerii "U Tučňáků", ale bohužel, jako je již poslední roky zvykem, měli opět zavřeno. Takže skvělý pozdní oběd proběhl ve výborné pizzérii Corleone-Anděl, tentokráte i s velmi přívětivou a vtipnou servírkou. 😁

Pokud si chcete projít podobnou trasu, zde je mapa.

Fotogalerie


Pokud máte zájem o nějakou z fotografií a rádi byste ji použili k soukromým nebo komerčním účelům, kontaktujte mě prosím, přiložte náhled, a uveďte požadované rozlišení, včetně účelu. Pokud jsou na fotografii osoby, bude třeba si vyžádat jejich souhlas!

Příbuzné fotoakce

Jinonice – Zlíchov, listopad 2023
Jinonice 2023
Jinonice - Hlubočepy, srpen 2022
Prokopák 2022
Žvahov - Jinonice, červen 2019
Jinonice 2019
Prokopské údolí, duben 2009
Prokopské údolí 2009