Vedení projektů a konzultace

Vedení projektů a konzultace
Vedení projektů a konzultace

Každý větší projekt je třeba dobře naplánovat. A když už je dobře naplánovaný, je třeba ho vést, hlídat termíny, aktualizovat plán, přehodnocovat priority, měnit rozsah práce atd. Vedením projektů jsem se začal zabývat již v roce 1995, kdy jsem připravoval každý půlrok prezentační CD-ROM pro Agenturu Modré stránky. Již tehdy bylo třeba naplánovat celý projekt, spolupracovat s desítkami dodavatelů dat, ale především dodržet termín na den přesně bez toho, aby utrpěla kvalita.

Následovala řada rozsáhlejších projektů, kdy jsem začal používat MS Project, připravil i nadstavbu pro MS Outlook a celkově se snažil dovést projekty k úspěšnému konci, nepřekročit rozpočet a samozřejmě dodržet termín. Pro velký projekt LANGMaster ŠKOLA hrou jsem připravil vlastní systém, který sloužil ke komplexnímu vedení projektu, protože obsahoval veškerá data, jejich překlady, finanční informace, časové a personální plánování a také modul na celkové finanční zhodnocení projektu. Tato zkušenost se zúročila při lokalizaci tohoto rozsáhlého projektu do slovenštiny.

Konzultace z IT oborů je mojí paralelní činností, kterou poskytuji buď jako samostatnou konzultaci, nebo jako součást řešení nějakého projektu. Pokud se jedná o práci na klíč, snažím se opravdu o komplexní řešení, kdy poradím klientovi i věci, které třeba se zakázkou přímo nesouvisejí. Na specifické záležitosti mám pak externí spolupracovníky nebo přímo spřátelené firmy (dodavatele HW nebo SW), které danou věc se mnou či klientem vyřeší na profesionální úrovni. S ohledem na moje další služby je možné konzultovat i věci týkající se fotografování, příp. zpracování grafiky.

Realizované projekty

Athena 2023
Athena 2023
Jednoduše a rychle nastartuji vaše GDPR
Pomáhám s GDPR