Dejvice, únor 2019

16.02.2019

Dejvice, únor 2019
Dejvice 2019

Malá výprava do Dejvic měla za cíl navštívit několik zajímavých lokalit, které nejsou od sebe moc vzdálené, takže se vše (cca 7 km) dá zvládnout za 2 hodiny pomalé chůze. Ideální je, když vyrazíte po dobrém obědě z pizzerie Grosseto mezi vysokými školami ČVUT, tak kousek od nich je vila Vlasty Buriana, pak dále a výše Institut Václava Klause a pak, směrem k vyhlídce Baba, narazíte také na vilu, kde se natáčel film Kulový blesk. Bonusem byla pak prolejzačka "Sputnik", kterou jsem před 40+ lety ve Stromovce opravdu lezl. Samozřejmě i výhled z Baby je v podstatě v každém ročním období skvělý. Návrat pak na metro Dejvická uzavřel první "jarní" výlet.

Zajímavostí této fotoakce bylo také to, že jsem fotil výhradně na mobil Huawei P10, a to do RAWu. Zpracování bylo o to náročnější a zdlouhavější, ale kvalita mě velmi příjemně překvapila, a hlavně jsem se nemusel potýkat s "rozmázlými" nekvalitními JPG, které většinou z podobných přístrojů lezou, aniž by se dala kvalita JPG vylepšit. Pomocníky při zpracování byly, jako obvykle v poslední době Adobe Photoshop CC, Adobe Bridge CC a Camera Raw CC.

Fotogalerie


Pokud máte zájem o nějakou z fotografií a rádi byste ji použili k soukromým nebo komerčním účelům, kontaktujte mě prosím, přiložte náhled, a uveďte požadované rozlišení, včetně účelu. Pokud jsou na fotografii osoby, bude třeba si vyžádat jejich souhlas!

Příbuzné fotoakce

Dejvice – Dolní Šárka, červen 2019
Dolní Šárka 2019
Dejvice, říjen 2011
Dejvice 2011